Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2009

Κρίσιμα ματς, όχι τελικοί


Η Εθνική ομάδα ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για το αυριανό φιλικό παιχνίδι με την Δανία στο Καραϊσκάκη και οι διεθνείς εκτός από αυτό με τους Σκανδιναβούς, σκέφτονται και τα ματς με το Ισραήλ. Ο Μπασινάς χαρακτήρισε τα παιχνίδια των προκριματικών «κρίσιμα αλλά όχι τελικούς». Ο Τοροσίδης θέλει τη βοήθεια του κόσμου και ο Σαμαράς να τους ευχαριστήσει με γκολ και θέαμα.

Ο αρχηγός της «γαλανόλευκης», Μπασινάς μετά την προπόνηση της εθνικής μίλησε στους εκπροσώπου του Ρύπου για το παιχνίδι με την Δανία αλλά και αυτά που έρχονται με το Ισραήλ «Είναι ένα τελευταίο τεστ πριν από τα επίσημα παιχνίδια με το Ισραήλ. Είναι μια καλή ευκαιρία να δείξουμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε, τόσο εμείς όσο και ο προπονητής. Είναι δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια (με Ισραήλ) αλλά δεν μπορούμε να τα χαρακτηρίσουμε ως τελικούς. Στόχος μας είναι να μαζέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους. Έχουμε μέχρι στιγμής παίξει τόσα παιχνίδια και όλα είναι κρίσιμα. Είναι σημαντικά παιχνίδια που θα δείξουν σε τι βαθμολογική θέση θα είμαστε και τι μπορούμε να πετύχουμε».


Τοροσίδης: «Περιμένουμε ο κόσμος να μας βοηθήσει»

Δηλώσεις για το αυριανό φιλικό παιχνίδι έκανε και ο Βασίλης Τοροσίδης «Είναι το τελευταίο φιλικό ενόψει των παιχνιδιών με το Ισραήλ. Πρέπει να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο και να είμαστε σοβαροί για ενενήντα λεπτά. Περιμένουμε ο κόσμος να μας βοηθήσει. Είμαστε λίγο απογοητευμένοι από την παρουσία του αλλά θέλουμε να μας βοηθήσει καθώς η πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι δύσκολη. Με το Ισραήλ είναι τα δυο πιο κρίσιμα ματς. Με δύο καλά αποτελέσματα θα είμαστε πολύ κοντά στο Μουντιάλ. Με μια νίκη και μια ισοπαλία είμαστε μέσα στο κόλπο της πρόκρισης, αλλά με δύο νίκες θα είναι ακόμα καλύτερα.


Σαμαράς: «Τέσσερις με έξι πόντους»

Ο Γιώργος Σαμαράς δεν σκέφτεται τα επίσημα παιχνίδια καθώς στο μυαλό του βρίσκεται μόνο αυτό με τη Δανία «Είναι πολύ κρίσιμα ματς για τα προκριματικά αυτά με το Ισραήλ. Πρέπει να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι με την Δανία και ο προπονητής να βγάλει συμπεράσματα ώστε να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ομάδα. Είναι νωρίς ακόμα τα παιχνίδια με το Ισραήλ. Σκεφτόμαστε μόνο το φιλικό με τη Δανία και θέλουμε να κάνουμε μια καλή εμφάνιση και να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που θα βρεθεί στο γήπεδο. Από τα μέσα Μαρτίου θα είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στα ματς με το Ισραήλ και τότε θα μιλήσουμε για αυτά. Στόχος της εθνικής που έχει πολλές δυνατότητες και ποιότητα είναι οι τέσσερις με έξι πόντους, δηλαδή να περάσουμε αήττητοι από αυτά τα δύο ματς».

Tips and Hacks