Τρίτη, 22 Ιουλίου 2008

Μένει Πανιώνιο ο Τζιμπούρ

Ο Ραφίκ Τζιμπούρ δεν πρόκειται να πάρει μεταγραφή στον Παναθηναϊκό σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο, οριστικά και αμετάκλητα, όπως ανέφερε με επίσημη ανακοίνωση της η ΠΑΕ Πανιώνιος.


Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση καυτηριάζει τα δημοσιεύματα που μιλούσαν πως Πανιώνιος και Παναθηναϊκός τα "έχουν βρει σε όλα" για τον παίκτη, όπως λέει χαρακτηριστικά, ενώ στη συνέχεια αναφέρει ξεκάθαρα πως "ελήφθη οριστική απόφαση περί μη παραχώρησης του ποδοσφαιριστή στον Παναθηναϊκό, τουλάχιστον κατά την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο". Καταλήγοντας το κείμενο αναφέρει ότι "ο Πανιώνιος θα παραχωρεί παίκτες αν και όταν κρίνει ότι αυτό είναι προς το συμφέρον του συλλόγου".

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Πανιώνιος:

"ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΡΙ ΜΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ ΤΖΙΜΠΟΥΡ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ

Από τη λήξη σχεδόν του πρωταθλήματος μέχρι και σήμερα, διαβάζουμε σχεδόν καθημερινά στη μεγάλη πλειοψηφία των αθλητικών και μη εφημερίδων ότι είναι θέμα ημερών ή ωρών η μεταγραφή του Ραφίκ Τζιμπούρ στον Παναθηναϊκό. Στα περισσότερα δε από τα δημοσιεύματα αυτά, δημιουργείται η εντύπωση ότι εναπόκειται απλά και μόνο στον Παναθηναϊκό και τον ποδοσφαιριστή (οι οποίοι κατά τα ίδια δημοσιεύματα τα "έχουν βρει σε όλα" με τον Παναθηναϊκό, νομιμοποιώντας την παρανομία) να αποκτήσει τον παίκτη, ως σαν να μην υπήρχε Πανιώνιος.

Φυσικά αντιλαμβανόμαστε άριστα ότι για τις αθλητικές εφημερίδες, τα συναισθήματα των φιλάθλων του Πανιωνίου, του Άρη, της Λάρισας και άλλων "μικρομεσαίων" ομάδων, που διαβάζουν καθημερινά, σε πρωτοσέλιδα, τις πιθανότητες φυγής βασικών ποσοσφαιριστών ή / και προπονητών τους (ακόμα και χωρίς την θέλησή τους) προς το ΠΟΚ, δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη σημασία.

Επειδή όμως στον Πανιώνιο, πάνω από το όποιο οικονομικό συμφέρον της ΠΑΕ βάζουμε την προάσπιση της αξιοπρέπειας του συλλόγου και ιδίως της περηφάνειας των φιλάθλων μας και επειδή δε μπορούμε να ανεχόμαστε άλλο αυτή τη νοσηρή (και αντιαισθητική) κατάσταση, αποφασίσαμε να ενημερώσουμε το φίλαθλο κόσμο, ότι ελήφθη οριστική απόφαση περί μη παραχώρησης του ποδοσφαιριστή στον Παναθηναϊκό, τουλάχιστον κατά την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο. Η απόφαση αυτή ισχύει ασχέτως του ύψους της όποιας πιθανής προσφοράς (επίσημης ή ανεπίσημης) τυχόν περιέλθει στον Πανιώνιο, από τον Παναθηναϊκό, μέχρι τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου.

Καίτοι θα θέλαμε πολύ η παρούσα ανακοίνωση να βάλει μια οριστική τελεία στα σχετικά δημοσιεύματα, γνωρίζουμε ότι ένα απλό κείμενο ανακοίνωσης σαν αυτό δεν είναι δυνατό να αλλάξει νοοτροπίες ετών και είμαστε βέβαιοι ότι πολλοί θα το ερμηνεύσουν ως διαπραγματευτικό τρικ κλπ. Ο καιρός όμως, θα δείξει για μια ακόμα φορά ότι στον Πανιώνιο σεβόμαστε το λόγο μας και τις αποφάσεις μας.

Τέλος πρέπει να τονίσουμε ότι γνωρίζουμε πως θα χρειαστεί καιρό μέχρι να αποδείξουμε εμπράκτως την δεδομένη απόφαση μας ότι ο Πανιώνιος θα παραχωρεί παίκτες αν και όταν κρίνει ότι αυτό είναι προς το συμφέρον του συλλόγου. Θέλουμε όμως να διαβεβαιώσουμε κάθε ενδιαφερόμενο ότι καμία πίεση και κανένας εξαναγκασμός δε μπορεί να ασκείται από κανένα σε βάρος του Πανιωνίου, όποια κι αν είναι τα ανταλλάγματα, και όποιο και αν είναι το ρίσκο και η ζημία της στάσης μας αυτής.

Tips and Hacks