Τρίτη, 27 Μαΐου 2008

Έτοιμο το "πράσινο" γήπεδο το καλοκαίρι του 2010

ο Φόρουμ «Αγορά ιδεών» διοργάνωσε ημερίδα με θέμα την αστική ανάπτυξη και ανάπλαση υποβαθμισμένων περιοχών μέσω των αθλητικών έργων και όσοι συμμετείχαν, συμφώνησαν ότι με το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στην περιοχή του Βοτανικού, θα αναβαθμιστεί πλήρως η περιοχή.

Την ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκπροσώπησε ο εντεταλμένος σύμβουλος για το νέο γήπεδο, Βαγγέλης Σαμαράς ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «κατασκευάζουμε ένα γήπεδο με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και θα είναι ένα γήπεδο κυριολεκτικά «πράσινο».

Μετά την αναθεωρημένη σύμβαση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με τον Δήμο Αθηναίων που υπεγράφη τον περασμένο Φεβρουάριο, όλα εξελίσσονται φυσιολογικά και ομαλά. Σε ένα μήνα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εκσκαφές στην περιοχή, ενώ τον Δεκέμβριο θα αρχίσει η ανέγερση του νέου γηπέδου και ο Παναθηναϊκός θα μπει στο νέο του σπίτι, το καλοκαίρι του 2010.

Το παρών στην ημερίδα έδωσαν μεταξύ άλλων και ο διευθύνων σύμβουλος του Ντραγκάο (γήπεδο Πόρτο) Τόμας Σαλγκάδο και ο διευθύνων σύμβουλος του Άμστερνταμ Αρίνα (γήπεδο Άγιαξ) Χάνκ Μάρκερινκ οι οποίοι εντυπωσιάστηκαν από τα σχέδια για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού. Παράλληλα τόνισαν στις ομιλίες τους ότι η κατασκευή των νέων σταδίων στο Οπόρτο και στο Άμστερνταμ, αναβάθμισαν τις περιοχές.

Tips and Hacks