Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2008

«Για το συμφέρον του Αστέρα»


Ως απόφαση που λήφθηκε με γνώμονα το συμφέρον του Αστέρα Τρίπολης χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος του συλλόγου, Γιώργος Μποροβήλος, την απομάκρυνση του Πάουλο Κάμπος από την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Μιλώντας στον SuperΣΠΟΡ FM 94,6 ευχαρίστησε τον Βραζιλιάνο προπονητή και παρά το γεγονός πως δεν ανέλυσε τους λόγους του διαζυγίου, τόνισε πως υπάρχουν πολλοί που μπορούν να βοηθήσουν το σύλλογο. Μέχρι νεωτέρας στον πάγκο ο

«Ήταν μία απόφαση που έλαβε η διοίκηση γιατί έτσι έκρινε πως επιτάσσει το συμφέρον της ομάδας. Εμείς θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κύριο Κάμπος και δημόσια για τοι έργο που άφησε στην Τρίπολη και του ευχόμαστε να συνεχίσει και να έχει κάθε επιτυχία από εδώ και πέρα», δήλωσε ο Γιώργος Μποροβήλος, ενώ ερωτηθείς για το τι οδήγησε τους διοικούντες στην απόφαση αυτή απάντησε:

«Δεν είναι ώρα να αναλύουμε τους λόγους που η ομάδα έκρινε πως αυτή τη στιγμή έτσι έπρεπε να γίνει, ωστόσο πιστεύουμε πως υπάρχουν άλλοι άνθρωποι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα. Στο ότι η ομάδα πριν από τέσσερα χρόνια έπαιζε σε τοπικά πρωταθλήματα και φέτος πρωταγωνιστεί στη Σούπερ Λίγκα συνετέλεσαν πολλοί άνθρωποι και κυρίως οι δύο μεγαλοϊδιοκτήτες, οι κύριοι Καημενάκης και Μπάκος, που καθοδηγούν όλο αυτό το δημιούργημα. Και οι δύο παρότι οι δουλειές τους είναι στο μακρινό Ντουμπάι είναι κάθε εβδομάδα στο γήπεδο ή τουλάχιστον ο ένας. Είναι πολύ κοντά στην ομάδα, γνωρίζουν τα πάντα και δεν είναι άνθρωποι που απλά παρακολουθούν. Μιλούν με όλους και για να προβούν σε μία τέτοια κίνηση προφανώς συνεκτίμησαν κάποια πράγματα. Έκριναν πως έπρεπε να υπάρξει αλλαγή προπονητή».

Στις τάξεις του Αστέρα Τρίπολης ισχύει το δόγμα «ουδείς αναντικατάστατος». «Ο κύριος Κάμπος δεν ήταν ο μόνος προπονητής που πέρασε από την ομάδα και είχε επιτυχίες. Κι άλλοι πέρασαν και βοήθησαν όπως οι Γεωργαμλής, Παπακώστας, Πετράκης, που σήκωσαν κύπελλα πρωταθλητή. Αυτό δεν σημαίνει πως έπρεπε να συνεχίσουν μόνιμα στην ομάδα. Ίσως κάποια στιγμή αν ολοκληρωθούν αυτά που έχουν στο μυαλό τους οι ιδιοκτήτες με την κατασκευή γηπέδου, βοηθητικών εγκαταστάσεων, τη δημιουργία ακαδημιών κλπ να μπορέσει σε ένα άλλο περιβάλλον να λειτουργήσει ένα τεχνικό τιμ για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα».

Όσο για την επόμενη μέρα, ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ είπε: «Για το μέλλον κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος, αλλά ευελπιστούμε σε ανάλογη συνέχεια. Η ομάδα πρέπει να ανασυνταχθεί, να ηρεμήσει και να οριοθετήσει τους στόχους της. Αυτό που μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους είναι πως και με τη βοήθεια του κυρίου Κάμπος η ομάδα είναι κοντά στο να παραμείνει στην κατηγορία και μαθηματικά. Από εκεί και πέρα πρέπει να τα παιδιά να παίξουν χαλαρά, να δούμε τι μπορούν να κάνουν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, οπότε και θα γίνει ένας απολογισμός για το τι έχουμε καταφέρει, προς τα που θα πορευτούμε και τι αλλαγές πρέπει να κάνουμε. Η απόφαση που έχουμε λάβει είναι να αφήσουμε το χρόνο να μιλήσει, να δούμε πώς θα κυλήσει η ομάδα και στο τέλος της χρονιάς να αποφασίσουμε. Στην παρούσα φάση η ομάδα θα προχωρήσει με τον κύριο Τζαναβάρα».

Tips and Hacks