Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2008

Πεντράθα: «Έχουμε δημιουργήσει την ομάδα που επιθυμούσαμε»

Την πεποίθηση του, πως η ομάδα του Ηρακλή μπορεί να ανεβάσει το αγωνιστικό της επίπεδο, τόνισε ο προπονητής της ομάδας, Άνχελ Πεντράθα στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο Κυριακάτικο ματς με αντίπαλο τη Βέροια, για τη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη, το Νικολόπουλο ο οποίος δόθηκε στον Ατρόμητο και για το νεαρό Παπαδόπουλο. «Έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε την ομάδα, που επιθυμούσαμε. Δεν θα είναι όλοι στην ενδεκάδα, απ' αυτούς που ήρθαν τώρα. Μετά από τα τρία τελευταία παιχνίδια, η κατάσταση είναι καλή, οι παίκτες μας έχουν υψηλή απόδοση. Ωστόσο, αυτοί που έρχονται, το κάνουν για να ανεβάσουν το επίπεδο. Το θέμα δεν είναι να βγάλουμε αυτούς που παίζουν, για να βάλουμε τους νέους που ήρθαν, αλλά για να έχουμε βάθος πάγκου, να είμαστε ανταγωνιστικοί και να υπάρχει συναγωνισμός στην ομάδα», τόνισε μεταξύ άλλων. «Δεν μας λείπει τίποτα», ήταν μερικά από τα λόγια του Τάσου Κατσαμπή.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις:

Α. Πεντράθα: «Έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε την ομάδα, που επιθυμούσαμε. Δεν θα είναι όλοι στην ενδεκάδα, απ' αυτούς που ήρθαν τώρα. Μετά από τα τρία τελευταία παιχνίδια, η κατάσταση είναι καλή, οι παίκτες μας έχουν υψηλή απόδοση. Ωστόσο, αυτοί που έρχονται, το κάνουν για να ανεβάσουν το επίπεδο. Το θέμα δεν είναι να βγάλουμε αυτούς που παίζουν, για να βάλουμε τους νέους που ήρθαν, αλλά για να έχουμε βάθος πάγκου, να είμαστε ανταγωνιστικοί και να υπάρχει συναγωνισμός στην ομάδα. Αν καταλάβει ο κάθε παίκτης τον ρόλο του και όλοι μαζί τον στόχο μας, αν το καταλάβουν θα έχουμε έναν πολύ καλό δεύτερο γύρο. Έχουμε δυο καλούς παίκτες σε κάποιες συγκεκριμένες θέσεις, για αυτό πρέπει να έχω την ικανότητα να επιλέξω τον καλύτερο για την ενδεκάδα»

Για τις μεταγραφές που πραγματοποιηθήκαν: «Όταν μπαίνουμε σε διαδικασία μεταγραφών για να πάρουμε παίκτες, ως αντίληψη και φιλοσοφία μίας ομάδας, πολύ περισσότερες φορές επικρατεί η ικανότητα και η τεχνική. Λιγότερο η δύναμη. Αν ο παίκτης έχει την ποιότητα και την φυσική κατάσταση, πολύ πιο γρήγορα θα απορροφήσει τη φιλοσοφία της ομάδας και αυτήν, που θέλουμε να περάσουμε. Ο χρόνος δεν είναι υπέρ μας, γιατί έχουν γίνει πολλές μεταγραφές. Τώρα, αυτή θα είναι η πραγματική εικόνα, γιατί πρέπει να παίρνουμε αποτέλεσμα και να παίζουμε καλά. Τώρα, υπάρχει η πίεση προς εμένα και την ομάδα. Είμαστε ευχαριστημένοι από τους παίκτες που ήρθαν και τις θέσεις, που ήρθαν. Οι ποδοσφαιριστές που φέραμε συμπίπτουν με τη φιλοσοφία που θέλαμε και θέλουμε να έχουμε. Είναι εύκολο να συζητώ μαζί τους και να τους καταλαβαίνω, αλλά και να με καταλαβαίνουν και αυτοί».

Για τον αγώνα της Κυριακής με αντίπαλο τη Βέροια είπε: «Θέλουμε να κερδίσουμε, θέλουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Στη θέση που βρισκόμαστε, είναι πολύ σημαντικό το παιχνίδι. Επειδή, δεν θέλω να έχω πρόβλημα, δεν θα τους βάλω όλους μαζί. Η φιλοσοφία μας θα είναι επιθετική. Καθαρά συλλογικό παιχνίδι, μέσα από δημιουργία ευκαιριών. Αυτό όμως είναι ανεξάρτητο από το σχήμα, που θα χρησιμοποιήσουμε. Οφείλουμε να βγάλουμε τον καλύτερο εαυτό του κάθε παίκτη».

Για το νεοαποκτηθέντα Μαρκές, ο Πεντράθα εμφανίστηκε ενθουσιασμένος: «Είναι ένα σημαντικό στέλεχος ο Μαρκές. Είναι όμως παράλληλα ένας παίκτης μέσα στο σύνολο. Μου δίνονται πλέον αρκετές δυνατότητες, αφού θα έχουμε εναλλακτικές λύσεις. Για αυτό και είναι ένα πρόβλημα με την καλή έννοια, αφού θα έχουμε επιλογές. Να αρχίζουν να συναγωνίζονται μεταξύ τους για να πάρουμε την καλύτερη απόφαση για την ενδεκάδα».

Για το Νίκο Νικολόπουλο ο οποίος θα αγωνιστεί στον Ατρόμητο ο Ισπανός τεχνικός είπε: «Δεν περίμενα να γίνουν όλα τόσα γρήγορα με το Νίκο Νικολόπουλο, αλλά αυτή ήταν η τελική έκβαση. Έναν παίκτη, δεν θα τον δω αν είναι ψηλός ή δυνατός. Μετράω έναν παίκτη ανάλογα με την ποιότητα και την τεχνική κατάρτιση. Με την αντίληψη του για το παιχνίδι. Είπα στο Νίκο πώς θα βρισκόταν στην 4η-5η θέση των επιθετικών, μετά από τις μεταγραφές που έγιναν, για αυτό και του έδωσα τη δυνατότητα, αν θέλει να παίζει, να φύγει. Χαίρομαι που πήρε την απόφαση αυτή και πιστεύω θα είναι ευτυχισμένος, εκεί που πήγε».

Για το νεαρό Γιάννη Παπαδόπουλο είπε: «Έγινε συζήτηση αυτές τις μέρες για τον Παπαδόπουλο, αλλά σημασία έχει ότι προετοιμάζεται με μας. Με την ομάδα, θα είναι στο παιχνίδι με τη Βέροια. Επιμένω, δεν είναι μόνο ο Γιάννης Παπαδόπουλος. Η πραγματικότητα η σημερινή είναι πώς βρίσκεται στην αγορά, συμβαίνει σε όλες τις ομάδες. Σε οποιαδήποτε ομάδα».

Τέλος, αναφέρθηκε στον Τσάβι Μόρο: «Είναι παίκτης, από μία σχολή, που τα αμυντικά χαφ δημιουργούν το παιχνίδι. Μιλάμε για ένα «εξάρι», που ζητάω να είναι μπροστά από την άμυνα. Δεν είναι δυνατός, ύψους και μεγέθους εντυπωσιακού, αλλά συγκεντρώνει όπως θα δείτε τις δυνατότητες για να έχει φυσική κατάσταση και ποιότητα, που για μας είναι πολύ σημαντική. Θεωρώ σημαντική αυτή τη θέση και νομίζω, ότι θα δείτε πώς θα εντυπωσιάσει, πώς θα ξεχωρίσει από το πρώτο ματς, αν παίξει. με τη Βέροια».

Τ. Κατσαμπής: «Είναι σημαντικό το παιχνίδι της Κυριακής, γιατί πρέπει να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, για να ξεφύγουμε από τη βαθμολογική θέση και να σταθεροποιηθούμε σε θέσεις, που θα μας δώσουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Η Βέροια είναι δυνατή στην έδρα μας, αλλά εμείς όλη αυτή την εβδομάδα προετοιμαζόμαστε κατάλληλα για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Για τη μεταβίβαση των μετοχών στην ΠΑΕ Ηρακλής, ο αρχηγός της ομάδας, είπε: «Δεν είναι δικό μας θέμα, αλλά ενημερωνόμαστε. Ξέρουμε ότι είναι σημαντικό. Μας έχει δώσει ζεστασιά. Πρώτη φορά που βλέπω καθημερινά ανθρώπους δίπλα. Σημαντικό για κάθε παίκτη. Δεν μας λείπει τίποτα. Ευχής έργον να πάρουν τις μετοχές. Έγιναν κινήσεις για να κάνουμε την ομάδα ακόμη πιο δυνατή».

Tips and Hacks